Olaszország

Fedezze fel velünk a legjobb Olaszországi ajánlatokat.

  1. Kartagotours.hu
  2. Olaszország
Az Olasz Köztársaság Dél Európában, a Földközi-tenger középső medencéjébe nyúló, csizma alakú Appennini-félszigeten található. Az olaszok saját országukat az Io Stivale (csizma) néven említik, mely magába foglalja a két nagy szigetet, Szicíliát és Szardíniát is. Az országot szinte minden oldalról tenger veszi körül, csak északról határolják az Alpok láncai. Területe 300 ezer km2, mellyel a Föld 72. legnagyobb állama. Az ország nagy észak-déli kiterjedése miatt viszonylag nagy különbségek jellemzőek éghajlatban, növényzetben, és főként gazdasági fejlettségben. Az ország a magasan fejlett országok közé tartozik, de jellemzően Észak-Olaszország fejlettsége az, mely az országot Nyugat-Európai színvonalra emeli. Az ország a G8 tagja, az Európai Unió és a NATO egyik alapítója.

Sicílie

Kínálatunkba tartozó üdülőhelyek

Észak- Olaszország

Olaszország magasan fejlett tartományai az északi területek, melyek közül legjelentősebb Lombardia, melynek fővárosa Milánó. További északi tartományok: Veneto (Velence), Piemont (Torino), Dél-Tirol (Trento), Emilia-Romagna (Bologna), Friuli-Venezia-Guila (Trieszt) és Liguria (Genova). Irodánk kínálatában a fentieken kívül található még egyéni utazással toszkánai szállásajánlat is. Észak- Olaszország területének nagy részét a Pó-síkság alkotja, amit északon az Alpok, délen az Appenninek láncai határolnak, valamint ide tartoznak a népszerű üdülőhelynek számító Adriai és a Ligur tengerpartok.

Itálie

Dél-Tirol

Dél-Tirol történelmileg megegyezik Trentino-Alto Adige régióval, ez az a terület, amit az I. világháború után az osztrák Tirol tartományból Olaszországhoz csatoltak. A mai szóhasználat szerint csak a nagyrészt német nyelvű Bolzano autonóm megyét értik Dél-Tirol alatt. A tartomány jó része hegyvidék, legismertebb része a Dolomitok. A települések a nagyobb völgyekben találhatóak. A tartományban az olasz és a német is hivatalos nyelv.

Garda-tó

Olaszország legnagyobb tava és Észak-Olaszország egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja. A tavat az utolsó jégkorszakban, az előrenyomuló gleccserek alakították ki. A mediterrán növényzet, a kellemes klíma és a lenyűgöző táj jó hátteret biztosítanak egy kellemes üdüléshez. A környék népszerű városai Riva del Garda, Desenzano, Sirmione, Brenzone, Peschiera és Tignale.

Itálie

Jesolo

Veneto tartományban, közvetlenül az Adriai tengerparton fekvő népszerű üdülőhely. Két központja van, az egyik, az óváros, maga Jesolo központja, és a másik pedig Lido di Jesolo főutcája. Lido városrésze 15 km-es homokos partszakasszal és stranddal rendelkezik, mely a környék legnagyobb vonzereje. A látogatók száma az utóbbi években meghaladta a 6 millió főt. Jellegzetes látnivaló még a város déli végén, a Sile partján található világítótorony (Il Faro di Jesolo) is.

Ravenna

Emilia-Romagna tartomány azonos nevű megyéjének székhelye, amit csatorna köt össze az Adriai tengerrel. A település Itália egyik legrégebbi városa, eredetét valószínűleg az etruszkoknak köszönheti. Augustus császár idejében a birodalom egyik legnagyobb kikötője volt, majd később a Nyugat-Római Birodalom székhelye. Látnivalói között rengeteg ókeresztény műemlék és számos későbbi korokból származó épület található, mely aktív kulturális kikapcsolódásra ad lehetőséget. A várostól nem messze, az Adriai-tenger partvidékén egymás után sorakoznak az üdülőhelyek egészen a 20 km-re fekvő Rimini településig. Itt meg kell említeni még San Marino-t, mely a világ egyik legkisebb országa, egy napos kirándulás keretében meglátogatható és bejárható. 

Toszkána

Észak-Olaszország egyik régiója, melynek székhelye Firenze városa. Toszkána az olasz reneszánsz szülőföldje, mindenhol kiemelkedő alkotásokkal találkozhatunk az építészet, festészet és szobrászat területén. A környék továbbá az oliváról, levenduláról, borvidékeiről és gasztronómiájáról is jellegzetes, a borok közül a leghíresebbek a Chianti vidékéről származók, a legtöbb helyen meg is lehet kóstolni a helyi finomságokat. A mesés szépségű táj, a Földközi-tenger partvidéke, a számos történelmi és művészettörténeti látnivalóban bővelkedő város, - mint Firenze, Siena, Lucca, Pisa egész évben vonzóvá teszik Toszkánát a turisták számára. A tartomány egyik jellegzetessége hogy szinte minden dombon áll egy kisebb vagy nagyobb kőház és szépen gondozott kertjében ma már medencével várja az üdülni vágyókat.

Beutazási feltételek

Magyar állampolgároknak a beutazáshoz érvényes útlevél vagy új típusú kártyás személyi igazolvány szükséges, amely a visszaúttól számítva még 6 hónapig érvényes. Utazás egyénileg.

Időeltérés

Közép európai időszámítás, Magyarországgal azonos időzónában.

Hivatalos nyelv

Olasz, de idegenforgalmi központokban beszélnek angolul és németül

Hivatalos pénznem

EURO (EUR) az elfogadott fizetőeszköz. Bankautomaták mindenhol rendelkezésre állnak.

Elektromos áram

220 V. Minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó.

Autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte, valamint sok helyen hitelkártya is szükséges.

Egészségügyi ellátás

Ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Szúnyogok elleni riasztószer és magas faktorszámú napozótej is ajánlott. Irodánk a csapvíz fogyasztását nem javasolja, palackozott víz szinte mindenhol kapható. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez vagy az helyi képviselőnkhöz.

Szállodák értékelése

A megadott kategóriák a helyi hivatalos besorolást jelentik, mely eltérhet az általában elfogadott normáktól. Az apartmanok és stúdiók kivételével minden szállodánál szerepel irodánk értékelése is, amely a magyarországi normáknak megfelel.

Szeretne értesülni legfrissebb akciós ajánlatainkról és a kedvező utazási lehetőségekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom
DER Touristik
A Kartago Tours a német REWE Group, azon belül a DER Touristik divízió tagja, amely Közép-Európa legnagyobb utaztató cégcsoportja.