Olaszország

Fedezze fel velünk a legjobb Olaszországi ajánlatokat.

  1. Kartagotours.hu
  2. Olaszország
Az Olasz Köztársaság Dél Európában, a Földközi-tenger középső medencéjébe nyúló, csizma alakú Appennini-félszigeten található. Az olaszok saját országukat az Io Stivale (csizma) néven említik, mely magába foglalja a két nagy szigetet, Szicíliát és Szardíniát is. Az országot szinte minden oldalról tenger veszi körül, csak északról határolják az Alpok láncai. Területe 300 ezer km2, mellyel a Föld 72. legnagyobb állama. Az ország nagy észak-déli kiterjedése miatt viszonylag nagy különbségek jellemzőek éghajlatban, növényzetben, és főként gazdasági fejlettségben. Az ország a magasan fejlett országok közé tartozik, de jellemzően Észak-Olaszország fejlettsége az, mely az országot Nyugat-Európai színvonalra emeli. Az ország a G8 tagja, az Európai Unió és a NATO egyik alapítója.

Sicílie

 

Beutazási feltételek

Magyar állampolgároknak a beutazáshoz érvényes útlevél vagy új típusú kártyás személyi igazolvány szükséges, amely a visszaúttól számítva még 6 hónapig érvényes. Utazás egyénileg.

Időeltérés

Közép európai időszámítás, Magyarországgal azonos időzónában.

Hivatalos nyelv

Olasz, de idegenforgalmi központokban beszélnek angolul és németül

Hivatalos pénznem

EURO (EUR) az elfogadott fizetőeszköz. Bankautomaták mindenhol rendelkezésre állnak.

Elektromos áram

220 V. Minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó.

Autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte, valamint sok helyen hitelkártya is szükséges.

Egészségügyi ellátás

Ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Szúnyogok elleni riasztószer és magas faktorszámú napozótej is ajánlott. Irodánk a csapvíz fogyasztását nem javasolja, palackozott víz szinte mindenhol kapható. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez vagy az helyi képviselőnkhöz.

Térkép - Olaszország


Az utasaink kedvenc szállodái - Olaszország