Mauritius

Fedezze fel velünk a legjobb Mauritiusi ajánlatokat.

Az igazi egzotikum vár itt felfedezésre, a Mauritiust átható egzotikus természeti környezet és ragyogó napsütés teszi a szigetet feledhetetlen hangulatú trópusi paradicsommá.”

 

Mauritius egy varázslatos vulkanikus sziget az Indiai-óceánban. Délnyugati csücskénél találhatók a legszebb strandok és természeti látnivalók. Gyönyörű tengerpartja finom fehér és aranyszínű homokkal borított, korall lagúnáiban színes halrajok úszkálnak, zöldellő erdei egzotikus madárfajoknak adnak otthont, látképét kráterek és vízesések tarkítják, kulturális látképét valamennyi vallás színesíti egy-egy érdekes szentéllyel, szállodái pedig luxuskörülményeket biztosítanak - ezek a valódi kincsek csak azt várják, hogy felfedezzék őket. Bár a sziget viszonylag kicsi, gyönyörű és gyakorlatilag érintetlen természetre, búvárkodáshoz és snorkelezéshez ideális tengerre, egyedülálló golfpályákra, gazdag helyi kultúrára és vendégszerető lakosságra talál, aki idelátogat.

Mauricius

Mauritius szigete a legészakibb és legdélibb pontja között 58 km hosszú, kelet-nyugati irányban pedig 47 km. A sziget Afrika partjaitól mintegy 2000 km-re délkeletre, Madagaszkártól kb. 900 km-re keletre fekszik. A keleti part szeles, míg a nyugati, melyet sok helyen korallzátonyok védenek, csendesebb. A tengerpart mentén, például a Le Morne-félszigeten, sok a fehérhomokos strand. Dél felől a felszín emelkedik, a középső részen fennsíkká alakul, majd az északi partnál hanyatlik alá: a 812 m magas Le Pouce hegy szolgál a főváros, Port Louis hátteréül. Port Louis egy viszonylag nagy város, ahol napközben nagy zajjal járó hatalmas forgalom bonyolódik, de éjjelre minden elcsendesül. Az egyetlen kivétel a Le Caudan vízpart, ahol bárok, éttermek, mozik és egy kaszinó is található.
Az eredeti erdőségek legalább részleges megóvása érdekében épült a Reserve Riviere Noire Nemzeti Park a sziget délnyugati részén. A legtöbb hotel szabadidős tevékenységek széles skálájával áll a vendégek rendelkezésére – ingyenes vízisí, kivilágított teniszpálya, kirándulások a sziget belsejébe, katamarán túra a sziget körül, adrenalinszint-emelő horgászat marlinra, barrakudára és tonhalra vagy a búvárkodás a korallzátonyoknál. Mauritiuson hat kiváló, 18-lyukú golfpálya is található.
A sziget mintegy 2 045 km2-es területén 1 230 000 lakos él. A túlnyomó többség indiai származású, a többi lakos Ázsiából, Európából és Afrikából érkezett. A hivatalos nyelv az angol, de messze a legelterjedtebb a francia és a kreol, amely nagyon hasonló a franciához. A lakosság fele hindu vallású, a többiek a katolikus, a muzulmán és a buddhista hit hívői. A sziget a faji és vallási harmónia példája. Mivel a szigetlakók három kontinensről érkeztek, számos ünnep van, de a legérdekesebb a Shiva Maha Shivaratri, amelynek során a hívők a Ganga Talao-hoz, a Mauritius szívében található szent tóhoz a zarándokolnak.
A nyugati part meglehetősen csendes, legtöbb helyen korallzátony védi. A keleti part szélesebb, ezért vízi sportokhoz is alkalmas. A legszebb strandok és a természeti látnivalók a sziget dél-nyugati részén találhatók, nyugodt környezetben. Aki ennél mozgalmasabb nyaralásra vágyik, annak inkább a sziget északnyugati részén fekvő Grand Bay területe ideális.

Mauricius Mauricius

Védőoltás

Jelenleg nincs szükség oltásra ennél az úti célnál. Aktuális információkért, kérjük, forduljon az Oltóközpont szakértőihez.

Éghajlat

Mauritius trópusi klímával rendelkezik. Itt két fő időszak van. A meleg és párás nyár novembertől májusig tart, a száraz hűvösebb tél májustól novemberig. Fürdőzni egész évben lehet. Bár a sziget viszonylag kicsi, az időjárás az egyes részeken eltérő lehet. Az átlagos középhőmérséklet a partok mentén télen 22°C, nyáron 34°C, a sziget belső részein alacsonyabb, augusztusban 19°C körüli, februárban átlagosan 26°C.

Telefon - Internet - Elektromosság

A nagyvárosokban és idegenforgalmi központokban találhatók internet kávézók. A legtöbb szállodában is van internet hozzáférés. A konnektorok 220 V / 50 Hz erősségűek. Az aljzatok angol kétpólusú típusúak. Adaptereket Magyarországon vagy a helyszínen is lehet vásárolni, illetve a szállodában is kölcsönözhetők. A szigeten jó a mobilhálózati lefedettség, használhatók az európai SIM-kártyák.

Gasztronómia

Azok a bevándorlók, akik a világ különböző sarkaiból érkeztek a szigetre, nemcsak a kultúrát, vallást, életmódot, hanem hagyományos szakácsművészetüket is hozták magukkal. Ezek közül a tradicionális ételek közül sokat a helyi körülményekhez igazítottak. A konyhájuk tele van halakkal és egyéb tengeri állatokkal, fűszerekkel és trópusi nyers trópusi alapanyagokból származó egzotikus ízekkel. Emellett ázsiai, afrikai, európai, kínai és indiai elemek is megtalálhatók benne. A helyi ételek legfőbb alapanyaga a Pommes d'amour nevű helyi termesztésű paradicsom.

Mauricius Mauricius

UTAZÁSI DOKUMENTUMOK

A 2009. május 28-án az EU tagállamok és Mauritius között létrejött megállapodás értelmében a magyar állampolgárok maximum 3 hónapig vízum nélkül tartózkodhatnak Mauritius területén. A vízummentesség a nem jövedelmező tartózkodásokra vonatkozik, az alábbi feltételekkel:

érvényes hazautazásra szóló repülőjegy bemutatása
érvényes szállodai foglalás vagy körút igazolása

Növények és élő vadállatok befogására / kivitelére szigorú tilalom van érvényben.

Mauricius Mauricius

Mauricius

Minden úti cél - Mauritius

Térkép - Mauritius


Az utasaink kedvenc szállodái - Mauritius