Málta

Fedezze fel velünk a legjobb Máltai ajánlatokat.

Málta a Lovagok szigete a Földközi-tenger egyik csodálatos gyöngyszeme, igazi mediterrán hangulatú szigetcsoport Európa és Afrika között. A három szigetből álló ország (Málta, Gozo, Comino) magán viseli több ezer év történelmét és hátrahagyott emlékeit. Az ókori templomromokat, a hangulatos szűk sikátoros óvárosokat, hatalmas palotákat és katedrálisokat látva megelevenedik előttünk a régmúlt. Málta csodálatos földrajzi adottságainak köszönhetően igen kedvelt turista célpont. A kristálytiszta tenger, a hangulatos sziklás és homokos partok, és öblök szépsége rabul ejtik az odautazókat. Málta egyaránt kikapcsolódást nyújt azoknak, akik szeretik a mediterrán térség történelmi emlékeit felfedezheti és azoknak is, akik aktív nyaralásra, búvárkodásra, vitorlázásra, szórakozásra vágynak. Látogassák meg ezt a gyönyörű, 7000 éves történelemmel rendelkező szigetcsoportot, ahol minden megtalálható, ami a felejthetetlen üdüléshez hozzátartozik.

Általános Információk

Málta a Földközi-tengeren található szigetcsoport, Szicíliától 93 kilométerre délre. Csak a három legnagyobb sziget, Malta, Gozo és Comino lakott. A szigetek partvonalát tagoló számos öböl jó kikötőket biztosít, a szigetek tájait alacsony hegyek és fennsíkok jellemzik. A legmagasabb pont 253 méter. A felszíne nagyrészt elkarsztosodott mészkőtáblákból áll. Az éghajlat mediterrán, enyhe, esős telekkel és meleg, száraz nyarakkal. Az ország lakossága: 404 039 fő, a népsűrűség tekintetében Málta a világ egyik legsűrűbben lakott országa, négyzetkilométerenként körülbelül 1 250 lakossal.

Marfa

Egy gyönyörű öbölben található kis kikötő Gozo és Comino szigettel szemben, ahonnan naponta többször indul hajó a Blue Lagoon-hoz. Transzfer a repülőtérről kb. 45 perc.

Paradise Bay

Marfától 15 perces sétára található nagyobb kikötő szép stranddal. Innen indul Gozo-ra a komp. Transzfer a repülőtérről kb. 45 perc.

Mellieha

Közkedvelt üdülőhely a turisták és a helyiek számára egyaránt. A város Grand Festa nevű máltai fesztiváljáról is nevezetes. Itt található a sziget legszebb és legbiztonságosabbnak tartott partszakasza, nagyon lassan mélyülő homokos part. Transzfer a repülőtérről kb. 45 perc.

Qawra

A sziget északi részén, Buggiba város mellett található kavicsos tengerpart bárokkal, éttermekkel és üzletekkel övezve. Transzfer a repülőtérről kb. 45 perc.

Sliema

Eredetileg kis halászfalu volt a sziget keleti részén kavicsos tengerparttal, mára a turisták körében központi hellyé vált. Itt találhatóak a legmodernebb szállodák, vásárlási és szórakozási lehetőségek széles tárházából választhatnak. St. Julians település szintén ide tartozik. Transzfer a repülőtérről kb. 30 perc.

St. Julians

Eredetileg szintén kis halászfalu, mely a turizmus előretörésével vált egyre felkapottabb hellyé. Itt találhatóak a legszínvonalasabb szállodák, valamint Pacevile városrész, amely az aktív éjszakai életéről híres. Transzfer a repülőtérről kb. 25 perc.

Gozo

A zöld-sziget, de csoda-szigetnek is nevezik. Érintetlen természet várja Önt, mely alkalmas a nyugodt pihenésre és tökéletes relaxációra. Gozo szigetén nincs helyi idegenvezető, csak telefonos asszisztencia.

HASZNOS TUDNIVALÓK

Beutazási feltételek

Magyar állampolgároknak érvényes útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, amely a visszaúttól számítva még 1 hónapig érvényes.

Időeltérés

Magyarországgal megegyező időzónába tartozik, ugyanaz az időszámítás.

Repülési idő

Málta Budapestről kb. 2 óra.

Hivatalos nyelv

máltai és az angol, de sokan olaszul is beszélnek

Hivatalos pénznem

Euro (váltópénz: 100 cent). Bankautomaták mindenhol rendelkezésre állnak. Minden ismertebb hitelkártya elfogadott.

Átlaghőmérsékletek: Levegő | Víz
máj. 23 | 18
jún. 27 | 21
júl. 30 | 24
aug. 30 | 25
szept. 27 | 25
okt. 23 | 22

Diplomáciai képviselet

Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országban semmilyen hivatásos magyar külképviselet nincs. Az akkreditált magyar nagykövetség Rómában (Olaszország) található. Máltán Magyarországnak tiszteletbeli konzuli hivatala található.

Magyar Köztársaság Tiszteltbeli Konzulátusa
II Piazetta Tower Road, Sliema
SLM 16, Malta
Tel.: (356 21) 320-963

Máltának nincs rezidens nagykövetsége Magyarországon, a diplomáciai-konzuli képviseletet a bécsi máltai nagykövetség látja el.

Máltai Köztársaság Nagykövetsége
Opernring 5/1. Bécs/Wien
Ausztria 1010
Tel.: (00 43 1) 586-6010

Elektromos áram

220 V. Minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó.

Autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte, valamint sok helyen hitelkártya is szükséges. Fontos tudni, hogy Máltán bal oldali közlekedés van. A megengedett maximális sebesség külterületen 80 km/h, míg lakott területen 50 km/h.

Egészségügyi ellátás

Ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Szúnyogok elleni riasztószer és magas faktorszámú napozótej is ajánlott. Irodánk a csapvíz fogyasztását nem javasolja, palackozott víz szinte mindenhol kapható. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez vagy a helyi képviselőnkhöz.

Borravaló

A turizmusban általánosan elfogadott normák szerint, kb. a szolgáltatás értékének 10-15 %-a az ajánlott borravaló.

Mobil hálózat - Internet

A saját szolgáltató roamingjának használatáról kérdezze mobil szolgáltatóját.

Javaslataink

Könnyű, kényelmes ruházat ajánlott. A napsütés szinte mindig erős, ezért napolajokkal, naptejekkel és hatékony fejfedővel védekezzenek az erős napfénytől. Palackozott víz fogyasztását ajánljuk.

Minden úti cél - Málta

Térkép - Málta


Az utasaink kedvenc szállodái - Málta