Call Center+36 1/ 462-8-462

 
 
ico
 

Koronavírus Tájékoztató

Utazási tájékoztatás a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos korlátozásokról

Tisztelt Utasaink, Kedves Érdeklődők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus okozta járványhelyzet miatt tett kormányzati intézkedések számos változást és korlátozást ereményeznek az utazásban. A lenti információk alapján minden kedves utasunk értesülhet az egyes országok hatályban lévő biztonsági, belépési és egészségügyi előírásairól.

A leírt információk tájékoztató jellegűek, melyek a jelenlegi előírásokhoz, iránymutatásokhoz igazodnak. Ezért mindenképp javasoljuk Utasainknak, hogy tájékozódjanak hazájuk illetékes hatóságánál – jellemzően a külügyminisztériumnál –, hogy érvényben vannak-e utazási tanácsok, figyelmeztetések arra az országra vonatkozóan, ahova utazni tervez.

 

Általános információk a szerződésekkel kapcsolatban

 

Irodánk a 2021 nyári árualapra (2021.05.01. - 2021.11.05. közötti indulások) vonatkozó már meglévő foglalások esetében az alábbi változtatásokat hozza.

A 40 % előleg befizetési határidőt 2021. május 10-re de legkésőbb 30 nappal indulás előtt-re módosítjuk.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy pl. egy már lefoglalt, május 25-én induló egyiptomi útnál a teljes összeget április 25-én kell kifizetni, de egy későbbi, pl. egy már lefoglalt augusztus 15-én induló törökországi utazásnál a 40 % előleget május 10-ig, a fennmaradó összeget pedig majd 30 nappal indulás előtt kell fizetni.

A fenti módosítások következtében a korábban már megkötött, 2021 május 1. és július 10. közötti indulásokra vonatkozó szerződéseknél az ÁSZF V. pontját az alábbiak szerint módosítjuk:

  • 2021 július 10. előtti indulások lemondása esetén 2021 május 10-ig, de maximum 30 nappal indulás előttig a bánatpénz összege 20.000 Ft/fő.
  • Az ÁSZF további pontjai változatlan tartalommal hatályban maradnak

Azaz egy május 25-én induló egyiptomi út lemondása esetén április 25-ig 20.000 Ft/fő a bánatpénz összege, április 25. után az ÁSZF normál feltételeinek alapján történhet lemondás. Egy június 30-án induló út lemondása esetében a bánatpénz május 10-ig 20.000 Ft/fő, míg egy július 10. utáni indulás esetén a lemondás az ÁSZF normál feltételei szerint történhet.

  

A fenti módosítások csak a charterjáratainkra vonatkoznak, menetrend szerinti járatainkra továbbra is az ÁSZF-ben foglaltak érvényesek.

Az országok aktuális Külügyminisztériumi besorolása megtalálható: IDE KATTINTVA

Irodáinkban elérhető a személyes ügyintézés de természetesen telefonon és e-mailben állunk rendelkezésükre.

Elérhetőségeinket IDE KATTINTVA találhatják meg!

 

Általános információk a charterjáratokkal kapcsolatban

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy saját és utastársaik egészségnek megóvása érdekében a repülőtereken és a repülőgépen az orr és arc eltakarására szolgáló maszk viselése kötelező. A Nemzetközi Légügyi Hivatal rendelkezése értelmében 2020 június 1. után a repülőterek épületeibe csak az utazó személy léphet be. A repülőgépek légkondicionáló berendezései olyan speciális szűrőkkel rendelkeznek, melyek megszűrik a vírusokat és baktériumokat. A charterjáratokon fedélzeti ellátás nincs, térítés ellenében vásárolható üdítő és szendvics.

További információ a légitársaság Higiéniai és egyéb intézkedéseiről IDE KATTINTVA

 

Általános információk a szállodákkal kapcsolatban

Felhívjuk figyelmüket, hogy a bevezetett intézkedések és szabályozások országonként és hotelenként eltérőek, szigorúbbak vagy enyhébbek lehetnek. Az itt felsorolt információk csak általános tájékoztatást adnak.

Recepció: Kötelező a kijelentkezés és a bejelentkezés időpontja közötti időszak meghosszabbítása, ezért a szállodákban a távozást legkésőbb 11:00 óráig és a bejelentkezés 15:00 órától határozták meg. A nem szállóvendégeknek tilos belépniük a szállodákba.

Takarítás, fertőtlenítés: Kerülik a szobák gyakori takarítását a vendégek tartózkodása során, az érintkezés elkerülése és a további átvitel megelőzése érdekében. A lepedőket, párnahuzatokat és törülközőket csak a vendégek kérésére cserélik. Javasolják, hogy minden szobából távolítsák el a lényegtelen dolgokat (párnák, ágyneműk), ajánlott eltávolítani a közös használatú cikkeket, például étlapokat, magazinokat stb. A TV-készülék és a légkondicionáló kezelőszerveire eldobható burkolatot kell helyezni. Minden helyiség ajtaját és ablakait naponta ki kell nyitni a természetes szellőzés érdekében. Javasolják minden szobában külön fertőtlenítő gél elhelyezését.

Étkezés: Az étkezési szolgáltatásokra (éttermek – a la carte, büfé, reggeliző helyiségek – és bárok – beltéri és kültéri -) ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az országban az éttermekre és bárokra. Minden étterem és bár vezetőjének végre kell hajtatnia a távolságtartást az asztalok elhelyezése és a vendégek ültetése révén. Szállodai elhelyezés esetén a svédasztalos étkezés továbbra is biztosított, azonban az ételeket a személyzet szervírozza ki a tányérra a vendégeknek. Ez minőségben nem befolyásolja az eredeti szolgáltatás színvonalát.

Közös területek használata: Közösségi terekben, illetve a szabadtéri területeken, fürdőkben, játszótereken kerülni kell a túlzsúfoltságot, és alkalmazni kell a társadalmi távolságtartási ajánlásokat.

Medence: A szállodákban csak a szabadtéri úszómedencék működhetnek, a beltéri úszómedencék üzemeltetése tilos. A fürdőzők száma korlátozott, a szállodai medencék kihasználtsága az egy főre eső 5 m2 vízfelület indexével számítható ki.

 

Beutazási és Egészségügyi információk országonként

 

imgEGYIPTOM

 

Az ország turistákat fogad, de piros besorolás alatt áll, azaz Magyarországra hazautazáskor szükség van 10 napos házi karanténra, mely 2 db negatív PCR teszt után hagyható el.

Utastájékoztató a COVID-19 előírásokról Egyiptomban

Declaration Form minta - Beutazáshoz szükséges nyomtatvány (charterjáraton utazáskor kitöltendő)

 

 

imgTUNÉZIA

 

Az ország turistákat fogad, de piros besorolás alatt áll, azaz Magyarországra hazautazáskor szükség van 10 napos házi karanténra, mely 2 db negatív PCR teszt után hagyható el.

2021 április 19-től eltörlik a Tunéziába szervezetten, utazási irodán keresztül érkező turisták karantén kötelezettségét. Határátlépéskor az utazási dokumentumokat (repülőjegy, szállás voucher, transzfer voucher) és 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatását kérik.

A WHO ajánlásának megfelelően Tunézia készített egy Covid-19 kézikönyvet, mely részletes útmutatót tartalmaz minden turisztikai szereplőnek és alkalmazzák az országban.

Az útmutató betartását kérik az országba érkező turistáktól is!

Ez a kézikönyv ITT MEGTEKINTHETŐ.

 

 

imgTÖRÖKORSZÁG

 

Az ország turistákat fogad, de piros besorolás alatt áll, azaz Magyarországra hazautazáskor szükség van 10 napos házi karanténra, mely 2 db negatív PCR teszt után hagyható el.

 Utastájékoztató a COVID-19 előírásokról Törökországban

Az Antalyai Nemzetközi Repülőtér Covid-19 válság kezelésével is intézkedéseivel kapcsolatos PREZENTÁCIÓJÁT IDE KATTINTVA olvashatja.

 

 

imgGÖRÖGORSZÁG

 

Az ország turistákat fogad, de piros besorolás alatt áll, azaz Magyarországra hazautazáskor szükség van 10 napos házi karanténra, mely 2 db negatív PCR teszt után hagyható el.

Görögországba beutazáskor mentesülnek a karantén alól mindazok, akik:

- rendelkeznek oltási igazolvánnyal, mely igazolja, hogy a szükséges dózist megkapták a beutazást megelőző 15. napig. Az igazolványnak angol nyelvűnek kell lennie, hatóság által kiállítottnak, szerepelnie kell rajta az utazó teljes neve, vakcina típusa, oltások időpontja.

vagy

- indulás előtt 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt eredményt mutatnak be

- 5 éves kor alatti gyermekek oltás és teszt nélkül is beutazhatnak

Beutazáskor mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése. Bővebb információ:

Utastájékoztató a COVID-19 előírásokról Görögországban

PLF Kérdőív kitöltési segédlet - Görögország

 

 

imgSPANYOLORSZÁG

 

Az ország turistákat fogad, de piros besorolás alatt áll, azaz Magyarországra hazautazáskor szükség van 10 napos házi karanténra, mely 2 db negatív PCR teszt után hagyható el.

A belépéshez mindenkinek kötelező a spanyol beutazási kérdőív kitöltése és a QR kód megszerzése.

Utazási szabályok a Kanári-szigetekre

2020.november 23-tól a Kanári-szigetek területére csak érvényes, angol vagy spanyol nyelven kiállított negatív PCR teszteredménnyel léphetnek be a különösen fertőzött országokból érkező utasok, így Magyarországról is. Ezeknek az országoknak a listáját 15 naponként frissítik, amennyiben hazánk lekerül a listáról, azonnal közzétesszük az információt.

A PCR tesztet a szigetcsoportra történő érkezést megelőző 72 órán belül kell megcsináltatni, és azt papíron vagy digitális formában is elfogadják. Az ellenőrzés határátlépésnél történik, akár repülővel, akár hajóval érkezik valamely szigetre.

Ha teszt nélkül érkezik a Kanári-szigetekre, akkor 14 napos karanténba kerül. A karantént a szálláshelyen is el lehet tölteni, amennyiben az engedélyezi ezt. Ha a karantén ideje alatt készül PCR teszt és az negatív eredményt mutat, akkor a karantén feloldásra kerül.

Spanyolország más területeire továbbra is kizárólag PCR teszttel lehet belépni, sőt, aki spanyolországi átszállással érkezik a Kanári-szigetekre, attól az anyaország repülőtérein továbbra is PCR tesztet kérnek.

Az érvényes teszt mellett ki kell tölteni az egészségügyi nyilatkozatot is, ezt az utazás előtt 48 órával teheti meg legkorábban. https://spth.gob.es/

Csak angol és spanyol nyelven kiállított dokumentumot fogadnak el, az igazolás mobiltelefonon elektronikus formában is bemutatható, amennyiben angol vagy spanyol nyelven lett kiállítva.

Az országba érkezéskor bemutatott dokumentumnak az alábbiakat kell tartalmaznia:

  • Az utas adatait: teljes nevét és útlevelének/személyi igazolvány számát
  • A mintavétel napját
  • Az elvégzett teszt típusát
  • A mintavétel eredményét
  • A tesztet végző laboratórium kapcsolattartási adatait

Az útlevél/személyi igazolvány számának egyeznie kell az egészségügyi nyilatkozatban szereplő számmal és az utazáskor használt dokumentum számával.

Bővebb információ:

Utastájékoztató a COVID-19 előírásokról Spanyolországban

 

 
 
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A honlapunkon való böngészéssel Ön hozzájárul a sütik használatához. További információk