Marsa Alam

Fedezze fel velünk a legjobb Marsa Alami ajánlatokat.

Egyiptom a fáraók földje, de egyben a búvárok, a napimádók, a sivatagi kalandra, valamint a művelődésre vágyók országa is. A világ legősibb turisztikai célpontja különleges élményt nyújt a turistáknak, a történelem előttinek tűnő tájak, az évezredes műemlékek, a Sínai-félsziget színes sziklái és nem utolsósorban a Vörös-tenger káprázatos színei rabul ejtik az utazót. Egyiptom titokzatos ország, teli misztikával és csodával, itt mindenhol a több ezer éves történelemmel találhatják szembe magukat. Ez a hely az ellentétek földje, hisz a rég letűnt birodalom dicsősége jól megfér a jelen színvonalas Vörös-tengeri üdülőhelyeivel, mely évről évre turisták millióit vonzza.

Marsa Alam

Marsa Alam

Marsa Alam sokáig csak egy békés kis halászfalu volt Hurghadától mintegy 300 km-re délre, a Vörös-tenger partján. 2003-ban megnyitották nemzetközi repülőterét, és innentől kezdve egy, a mai napig is gyorsan fejlődő üdülőövezet kezdett kialakulni, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utazók körében. A település folyamatos fejlődése ellenére mégis részben megőrizte eredeti jellegét, gyakorlatilag a mai napig egy beduin falu. Szinte érintetlen csodálatos vízi világa miatt népszerű, főként a búvárok, sznorkelezők és a pihenni vágyók számára. A tenger hőmérséklete egész évben 22 fok vagy afeletti, így télen is alkalmas fürdésre, merülésre, de úszócipő viselése a korallok miatt minden esetben ajánlott! Annak ellenére, hogy a települést eddig főként búvárok látogatták több napos hajós programokkal, az elmúlt években sorra nőnek ki a hotelek a sivatagból. Marsa Alam nagy partszakaszt átölelő nyílt terület állandó szélmozgással, ahol a szállodák vagy kisebb szálloda csoportok egymástól több kilométerre helyezkednek el. A legtöbb szálloda partja kevésbé szeles, de a nyitottabb partszakaszokon erős szél esetén akár piros zászlót is kihelyezhetnek, nem egy esetben korlátozva a tengerpart használatát. Az érintetlen természet és a település nyugodt, békés légköre vonzza a pihenésre vágyó utasokat,  vásárlási lehetőséget elsősorban a hotelek szuvenír boltjai, valamint az El Quseir-ben található üzletek nyújtanak. Bevásárlóközpontot, éttermeket, szórakozási lehetőségeket a kikötőben, Port Ghalib-ban találhatnak.

Port Ghalib

A tengerparti szakasz és kikötője jelenti a környék nyüzsgő, turisták által látogatott központját. Több kávézó, étterem és bevásárlóközpont található itt. A tengerpart végig homokos, és számos korallsziget is található itt. Az egyik legnépszerűbb merülőhely a Samadai-zátony, amelyet a Delfinek Hazájának is neveznek. A szerencsésebbek találkozhatnak dugonggal is, ezzel a manapság ritka, a tengeri tehenek rendjéhez tartozó, kedves állattal. Port Ghalib kikötőjéből rendszeresen indulnak hajókirándulások.

El Quseir

El Quseir, a kis tengerparti város a Vörös-tenger nyugati partján fekszik, mintegy 140 km-re északra Marsa Alam-tól. Az ie. 5000-es évek során az ősi Egyiptom egyik legfontosabb kikötője volt. Sokáig innen indultak a zarándokok tömegei Mekkába. A tengerfeneket érintetlen korallok borítják, sok érdekes víziállat, hal és növény található itt, és ismét a teknősök fészkelőhelye lett. A csendes, békés kis üdülőhely a fokozatosan mélyülő homokos strandjai miatt főként kisgyermekes családok és idősebb utasaink számára ajánlott.

Marsa Alam

HASZNOS TUDNIVALÓK

Beutazási feltételek

Magyar állampolgároknak a belépéskor még 6 hónapig érvényes útlevél és vízum szükséges, amelyet mindenki egyénileg beszerezhet az Egyiptomi Nagykövetségen vagy a repülőtéren érkezéskor, vagy a Kartago Tours közvetítésével. Utóbbi esetben is megérkezéskor, a repülőtéren kapják a vízumot (telepített vízum). Külföldi állampolgárok az Egyiptomi Nagykövetségen válthatják ki a vízumot.

FIGYELEM! Egyiptomba drónt bevinni és ott használni szigorúan TILOS, hatóságilag tiltva van használatuk!

Időeltérés

A közép-európai időszámításhoz képest Magyarországhoz viszonyítva +1 óra az időeltolódás. A nyári időszámítás április utolsó pénteki napja és október utolsó csütörtöki napja között tart.

Repülési idő

Hurghada kb. 3 óra 45 perc, onnan buszos transzfer kb. 2 óra

Egypt

Hivatalos nyelv

Arab, de szinte mindenhol beszélnek angolul vagy németül is.

Diplomáciai képviselet

Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetsége
1125 Budapest, Istenhegyi út 7/b.
Tel: (06/1) 225 2150
Fax: (06/1) 225 8596

Magyarország Nagykövetsége
29. Sari Mohamed Mazhar - Zamalek - Cairo
Tel.: (00 20 2) 735-6478
Fax: (00 20 2) 735-8648

Elektromos áram

220 V. Szinte minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó, néhány esetben azonban adapter szükséges, amely a helyi üzletekben beszerezhető.

Marsa Alam Marsa Alam

Hivatalos pénznem

Egyiptomi font (LE). Váltópénze a piaszter (1 font= 100 piaszter). Behozatala és kivitele tilos, ezért az USD-t vagy az Eurót javasoljuk, mellyel gyakran fizethetnek is. Bankautomaták korlátozottan állnak rendelkezésre. Elfogadott hitelkártyák: American Express, Visa, MasterCard.

Borravaló

A Közel-Kelet idegenforgalmának jellemzője, a boldogulás alapfeltétele. Minden turistától mindenhol elvárják a borravalót, amelynek összege a turizmusban általánosan elfogadott szabályok szerint alakul (kb. 10 %).

Autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte, valamint nemzetközi jogosítvány kiváltása is szükséges. A helyi közlekedési szokások alapos ismerete elengedhetetlen, ezért irodánk inkább a taxit, illetve a távolsági buszokat ajánlja.

Egészségügyi ellátás

Csapvíz nem fogyasztható. Lehetőleg kerüljék az utcán vásárolt zöldségek, gyümölcsök fogyasztását. Hasmenéses megbetegedés előfordulhat, ezért az érzékeny gyomrúaknak érdemes házipatikával felkészülniük. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez.

Marsa Alam Marsa Alam

 

Területek a célállomáson - Marsa Alam

Térkép - Marsa Alam

Az utasaink kedvenc szállodái - Marsa Alam