ico
 

Fakultatív Mauritius

Felhívjuk tisztelt utasaink figyelmét, hogy áraink és a programok leírása tájékoztató jellegűek, pontos információért kérjük, forduljanak a helyi képviselőnkhöz!

Ez a szolgáltatás a helyi utazási iroda szervezése, ezért a kirándulással kapcsolatos bármilyen reklamációt kizárólag a tartózkodás helyén lehet elintézni. Hazatérés után a fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos reklamációt irodánk nem tud elfogadni. Javasoljuk továbbá, hogy a kirándulásokat a Kartago Tours képviselőjénél vásárolják meg.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a feltüntett kirándulások angol nyelvű asszisztenciát (sofőr) tartalmaznak. Magyar nyelvű idegenvezetés 120 € / kirándulás extra költség ellenében.

Fél napos városnézés

Kirándulás Mauritius fővárosába, Port Louisba, ahol megismerhetik a sziget színes történelmét és multikulturális hátterét. A sziget kulturális tradíciójának része a vallási sokszínűség: találhatók itt muzulmán mecsetek, kínai pagodák, hindu szentélyek és keresztény templomok is. Port Louis Mauritius legnagyobb városa, és egyben a sziget gazdasági és közigazgatási központja. Csodálatos koloniális épületek láthatók itt, például a kormányzói épület és a Városi Színház. A kirándulás végén szabad program, amely során érdemes ellátogatni a Le Caudan Waterfront bevásárlóközpontba és a parti sétányra, ahol izgalmas vásárlási és szórakozási lehetőségek mellett színvonalas hotelek és a kikötőre néző éttermek sorakoznak.
Ár: Felnőtt: 60€
Gyermek (3-11,99 éves korig): 30€

Fél napos kulturális kirándulás

A kirándulás során megismerkedhetnek a mauritiusi kultúrával.
Útvonal:
Első állomásunk Port Louis. Itt ellátogatunk a Mauritiusi Természettudományi Múzeumba, ahol – egyéb más kiállítások mellett – megtekinthető két természettudós, Julien Desjardins és Louis Bouton gyűjteménye is. A Természettudományi Múzeum, amely Mauritius legrégebbi múzeuma, 4 galériából áll: Fauna Galéria; Tengeri Élőlények Galéria; Rovarok, Meteorológia és Óriásteknős Galéria; valamint a Dodo Világa Galéria. Ezután a Mauritiusi Fényképészeti Múzeumot keressük fel. A Mauritiusi Fényképészeti Örökség Kincsestára egy kis, kellemes, 18. századi francia meszelt falú koloniális épületben lelt otthonra, Port Louis központjában. Nem csupán az amatőr és a profi fotósokat, de a fényképészet iránt csupán érdeklődőket is megérinti Marie Noelle és Tristan Bréville állhatatossága és elkötelezettsége, hogy negatívok ezreit, dokumentumokat, fotókat, régi képeslapokat, eredeti fényképkereteket, fényképezőgépeket és fényképészeti kellékeket őrizzenek meg csendes múzeumukban. A Mauritiusi Postamúzeum megismerteti Önt a mauritiusi postai szolgáltatások történetével a kezdetektől napjainkig. Mauritius szívében, Moka-ban található az Eureka Ház, elbűvölő környezetben. Ez a különleges, 1830-ban, koloniál stílusban épült kreol ház múzeum és étterem is egyben, ahol megízlelhetik a tradícionális kreol ételeket.
Ár:Felnőtt: 75€
Gyermek (3-11,99 éves korig): 38€
Ebéd felár az Eurekában: 30€

Egész napos északi túra

Port Louis-ból, Mauritius fővárosából indul a kirándulás. Itt a parti sétányon található Caudan bevásárlóközpontot, a piacot, a kézműves piacot és a britek által 1835-ben épített Adelaide Erődöt (másnéven a La Citadelle-t) tekintik meg.
Ezután az Aventure du Sucre sugárútra látogatnak, hogy felkeressék a régi cukormalmot, amely ma már múzeumként működik. A látogatás végén ízletes cukor- és rumkóstoló vár a résztvevőkre.
Ebéd a Tante Athalie étteremben, ahol régi autók kiállítása is látható.
Ebéd után megállnak Sir Seewoosagur Ramgoolam (Pamplemousses) Botanikus Kertnél, melyet szeretett miniszterelnökükről neveztek el a mauritiusiak, aki megszerezte az ország függetlenségét. A kert híres óriási vízililiomairól, melyek levelei akár 3 méter átmérőjűek is lehetnek, valamint a csodálatos indiai üstököspálmáiról, melyek 30-100 évente egyetlen egyszer virágoznak. Találhatók még itt mahagóni fák és a ritka madagaszkári legyezőpálmák is.
Visszaérkezés a hotelbe 17:00 óra körül.
Ár:Felnőtt: 100€
Gyermek (3-11,99 éves korig): 50€
Ebéd felár: 30€

Egész napos “misztikus dél” túra

A kirándulás Curepipe városának felkeresésével indul. Ez a sziget “legközpontibb” városa, fontos kereskedelmi csomópont, ahol az előkelő luxusvillák jól megférnek a modern nagykövetségekkel és irodaházakkal.
Egy másik közeli turistalátványosság a Trou-aux Cerfs, egy kialudt vulkáni kráter, amely egyben Curepipe legmagasabb pontja. Ez a hely Curepipe-ra és a környező városokra nyíló lélegzetelállító kilátásáról, hideg friss levegőjéről és lenyűgöző naplementéiről híres.
A következő állomás a Ganga Talao krátertó, amely Mauritius szívében, egy lakatlan hegyvidéken található, kb. 550 méterrel a tengerszint felett. Ez a hindu legszentebb helye Mauritius-on. A tó főmedencéje mellett áll egy Shivának és más isteneknek szentelt tempom is, ahová Maha Shivarati idején sokan zarándokolnak el mezítláb.
A kirándulás záró látványossága a La Vanille Krokodil Park, egy 3,5 hektáron elterülő festői természeti rezervátum. Itt nem csak nílusi aligátorokkal nézhetnek farkasszemet, de óriás Aldabra teknősök között is sétálhatnak, gyönyörű lepkéket láthatnak, és még hagyományos mauritiusi ételeket, illetve krokodilhúst is kóstolhatnak a fák tetejére épült "Crocodile Affamé", avagy Éhes Krokodil Étteremben.
Ár:Felnőtt: 95€
Gyermek (3-11,99 éves korig): 50€
Ebéd felár: 30€

A tea-útvonal bejárása

Fedezze fel a hamisítatlan Mauritius-t a tea útvonalát követve. Ébressze fel mind az öt érzékét miközben megismerkedik a tea (valamint a rum, a vanília és az illóolajok) termesztésének és készítésének titkaival. Ez a kirándulás visszarepíti Önt a gyarmati időkbe, és betekintést nyerhet a legjobb minőségű rumfajták és teák termesztésének és előállításának folyamatába, min több, meg is kóstolhatja azokat.
Elsőként az ország egyik fő kereskedelmi központjába, Curepipe városába látogatnak, ahol lesz idő vásárolgatni is. Ezután Trou aux Cerfs vulkánhoz indulnak. Ez a hatalmas, évmilliókkal ezelőtt kialakult természetes vulkáni kráter 85 méter mély és 200 méter széles. A következő állomás a híres “Domaine des Aubineaux” és kertjei. Ezt a gyarmati épületet 1872-ben építtette a Bois Chéri ültetvény tulajdonosa, Mauritius első és legnagyobb teakereskedője. A ház megtekintését követően sétát tesznek a kámfor-kertben ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a teaültetvényre.
Egy rövid teaszünet után a Bois Chéri gyárban vezetett programon vesznek részt, melynek során a teagyártás történelmével ismerkednek meg. Napjainkban már ízesített, zöld- és gyógyteák is készülnek itt. A látogatás során lehetőség nyílik teakóstolásra is. A kirándulás következő állomása a XIX. századi Saint Aubin ház. A vanília, orhidea és flamingóvirág ültetvények mellett a rum lepárló üzemet is megtekinthetik, sőt, helyben meg is ízlelhetik az itt készült rumot.
A program tartalmazza az ebédet.
Ár:Felnőtt: 130€
Gyermek (3-11,99 éves korig): 65€

Egész napos kirándulás nyugaton: Mauritius színes csodái

A kirándulás első állomása a Casela World of Adventures Park. Ez a buja zöld, 14 hektáros park széles tárháza a legváltozatosabb növény- és állatfajoknak. A különleges fekete ébenfa mellett, amelyből jó néhány példány található itt, mintegy 1,500 madár, vadmacskák, zebrák, óriásteknősök, hosszúfarkú majmok, és még sok egyéb állatfaj is megfigyelhető, emlékeztetve bennünket a különböző fajok védelmének és megőrzésének fontosságára. A madárházban tett sétát követően egy kb. 45 perces szafari fotózásra indulnak, ahol nagymacskákat és zsiráfokat örökíthetnek meg.
A túra végeztével egy ízletes ebéd várja Önöket. Az étteremben vegetáriánus, curry, grill és kreol menü közül választhatnak. A kirándulás ára tartalmazza az ebédet!
Casela után a Mauritius délnyugati részén fekvő Chamarel faluba, a természeti csodák otthonába látogatnak, a lenyűgöző Chamarel vízeséshez és a Hétszínű Földhöz. Ezeket mindenképp látni kell!
A föld egyedülálló szivárvány színei a bazaltláva agyagásvánnyá alakulása során jött létre. Ezen a viszonylag kis területen kialakult homokdűnék hét különböző színű homokból (piros, barna, ibolyaszín, zöld, kék, bíbor és sárga) gyönyörű képződményekké formálódtak – mintha agyag habcsókok lennének. “Egy sűrű bokrokkal körülölelt kis domb, amely mintha megfagyott színes - kék, rózsaszín és lila – hullámokból állna. A szél hirtelen szivárvány-káosszá borzolja a hullámokat, de miután elül, egy láthatatlan kéz minden egyes színes porszemet visszatesz a helyére. És ott sorakoznak a hullámok megint, a maguk természetes sorrendjében: kék, rózsaszín vagy lila. Nem tudjuk, kinek a varázskeze műveli ezt a csodát. De ez a csoda örök.”
Ár:Felnőtt: 120€
Gyermek (3-11,99 éves korig): 65€

Egész napos kirándulás a nyugati parton

A sziget nyugati partjának felfedezése során felkeresik a Riviere Noire (Fekete Folyó) természeti területet, a Chamarel vízesést, megcsodálhatják a Chamarel Színes Föld csodálatos árnyalatait és ellátogatnak Mauritius “fura szegletébe”, a The Curious Corner of Chamarelbe, ahol nem hisznek majd a szemüknek.
A The Curious Corner of Chamarel az illúziók és rejtélyek tárháza, mely az Ön kíváncsiságát is minden bizonnyal felkelti majd. A kiállítóközpontban interaktív kiállításon zavarba ejtő kísérletek részesei lehetnek, a fejtörők és játékok boltjában ritkaságok közt válogathatnak, a gyönyörű trópusi kertben található Corner kávézóban pedig finomságokat kóstolhatnak meg. Ez egy elbűvölő és vicces kirándulás az optikai csalódások világába, amely után szó szerint nem fog hinni a szemének!
A program a La Rhumerie de Chamarel desztilláló üzemben zárul, ahol a mai napig helyben termelik meg a cukornádat, amelyből többféle rumot is készítenek.
A kirándulás ára tartalmazza az ebédet!
Ár:Felnőtt: 110€
Gyermek (3-11,99 éves korig): 60€

23-színű föld

"A Színek Völgye Természeti Park" a sziget egyik leghíresebb és legkülönlegesebb látnivalója, amelyet nem csak a turisták, de a helyiek is szívesen látogatnak. A természetjárókat minden bizonnyal lenyűgözi ez a hely, a buja őshonos növény- és állatvilág különlegessége. A látogatókat természeti tájak egész sorával kényezteti: fennsíkokkal, hegyekkel, völgyekkel, kráterekkel és krátertavakkal. A park teknősöknek, majmoknak, szarvasoknak, halaknak és madaraknak is otthont ad. A park szépségéhez hozzájárulnak az itt honos fák (pl. ében, takamaka) és néhány más növényritkaság is.
Tervezett program:
• Step Jet (egyszemélyes vízijármű) • quadozás • túrázás • drótkötélpálya.
A kirándulás ára az ebédet tartalmazza, de a transzfert nem!
Ár:Felnőtt egyszemélyes quaddal: 225€ Gyermek (3-11,99 éves korig) kétszemélyes quaddal: 185€

Drótkötélpálya a sziget déli részén

Azoknak, akik mindig a repülésről álmodtak…
A sziget belsejének déli részén egy különleges és lélegzetelállító élmény vár Önre! Rivière des Galets folyópartja és vízesései nem mindennapi élményeket tartogatnak a látogatók számára. Számos drótkötélpálya teszi lehetővé, hogy madártávlatból gyönyörködjön a természetben. Egy kellemes pihenő a folyóparton lehetővé tesz egy üdítő megmártózást a folyóban és felfrissülést a vízesés alatt. Egy jellegzetes mauritiusi ebéddel zárul ez a felejthetetlen nap.
A kirándulás ára az ebédet tartalmazza, de a transzfert nem!
Ár:Felnőtt: 65€
Gyermek (3-11,99 éves korig): 50€

Le Morne hegyi túra

A Le Morne Brabant egy igazán lenyűgöző magaslat Mauritiuson. A sziget délnyugati részén, az Indiai-óceánba benyúló 555 méter magas hegy az UNESCO Világörökség része, mely a XVIII-XIX. században szökött rabszolgáknak nyújtott menedéket. A magányos hegy szinte megközelíthetetlen szikláinak és sűrű erdeinek rejtekében a megmenekült rabszolgák kis településeket alakítottak ki a hegycsúcson és a barlangokban.
A Le Morne két túraútvonal bejárásával fedezhető fel:
1. A RABSZOLGÁK ÚTVONALA A KERESZTIG (Nehézség: megerőltető)
Ez egy nagyobb felkészültséget igénylő útvonal, amely a legmagasabb pontra, a tengerszint felett 515 méterre vezet. A túra a „Rabszolgák Keresztjénél” ér véget, amely azoknak a rabszolgáknak állít emléket, akik 1835. februárjában innen vetették a mélybe magukat azok elől a rendőrök elől menekülve, akik azt jöttek hírül adni, hogy a rabszolgaságot eltörölték.
250 méteres magasságig az út még széles és könnyen járható. 250 és 400 méteres magasság között az ösvény már leszűkül és meredekké válik. Az utolsó 100 méter a legmegerőltetőbb.
2. AZ ERDŐS-DOMBOS ÚTVONAL (Nehézség: könnyű)
Élvezze az üde zöld hegyi táj látványát ezen a kellemes sétán, mely egy széles úton vezet a hegyet körülölelő fennsíkra. Míg körbesétálja a Le Morne-t, lábai előtt bámulatos lagúnákat, luxushoteleket és a Benitiers szigetet láthatja csillogni. Innen ellátni délnyugat felé egészen a fővárost, Port Louist övező hegyekig és a Black River Gorges Nemzeti Park csúcsaiig. A hegyoldal trópusi madaraknak, gyümölcsevő denevéreknek, szarvasoknak és vaddisznóknak is otthont ad.
Fontos információk:
- A túra 6:30-kpr indul, és kb. 3-4 órát vesz igénybe, a résztvevők tempójától függően.
- Kényelmes ruházat (sort, póló) és túracipő javasolt.
- Szintén ajánljuk, hogy legyen Önnél törülköző, naptej és szúnyogriasztó.
- Az ár egy üveg vizet, egy szelet csokoládét és egy müzli szeletet is tartalmaz.
Ár: Személyenként: 80€ (transzfer nélkül)

 
 
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A honlapunkon való böngészéssel Ön hozzájárul a sütik használatához. További információk