ico
 

Korfu

Utazzon velünk! Utazás már 82 000 Ft/főtől

Find more about Weather in Korfu, GR

Korfu erdős, hegyes táj, kevés görög sziget mondhatja el ezt magáról. Varázsát tovább növelik a völgyekben megbújó kicsiny hófehér falvak, a strandolásra kiválóan alkalmas homokos partok és a helyiek messze földön híres vendégszeretete. Ez az a hely, ami minden olyan vonással rendelkezik, melyet egy üdülőszigettől elvárhatunk, Görögország és Olaszország élvezetes keveréke, ahol minden hódító nép nyomott hagyott. Fedezze fel Ön is a Jón-tenger gyöngyszemét, melynek természeti szépsége mindenkit rabul ejt.

Korfu

Történelem

Korfut, -görögül Kerkyrat sokan Homérosz Szchériájával, Alkinoosz birodalmával azonosítják, ahol a tehetséges phaiák hajósnép lakott és ahol Odüsszeusz szenvedett hajótörést. Hogy ők léteztek-e egyáltalán, nem tudhatjuk, hisz Kr. e. 734-ben, mikor a szigetet korinthoszi hajósok gyarmatosították, az őslakókról a források nem beszélnek. Kerkyra rövidesen erőtől duzzadó tengeri hatalommá vált, és saját anyavárosa vetélytársává fejlődött. Végül a kerküraiak felkeltek Korinthosz ellen, és annak flottáját Kr. e. 665-ben és 435-ben minden segítség nélkül, majd 433-ban Athénnal összefogva győzték le. A sziget földrajzi helyzetéből származó kereskedelmi előnyök, továbbá a polisz gazdagsága egyre újabb hatalmak figyelmét keltette fel. Syracusa és az illír kalózok után Kr. e. 229-ben a Római Birodalom fennhatósága alá került, majd a 4. századtól bizánci tartományként kapcsolódott be a gótok és arabok ellen vívott harcokba. 1204-ben, mikor Konstantinápolyt a keresztes hadak elfoglalták, Velence ragadta magához a hatalmat, akik a kezdeti nápolyi Anjou hatalmi versengéstől eltekintve egészen 1797-ig, csaknem 400 évig uralták a szigetet. Korfu a nevét is a középkorban kapta valószínűleg a Korypha (hegycsúcs) szóból származik.
A velencei uralom a viszonylagos béke időszaka volt, egyedül csak a törökkel folyó csatározások zavarták meg a szigetlakók nyugalmát. Korfu valósággal úszó bástyája volt Velencének, így a városállam minden tekintetben mély gyökeret eresztett a szigeten. Napoleon megszálló erőit teljesen elolaszosodott kereskedő nemesség fogadta, csak a parasztok őrizték meg görög anyanyelvüket. A Tilsiti béke után, 1815-től 1864-ig a többi Jón-szigettel együtt brit protektorátus alá került. Az angol fennhatóság soha nem tudta megakadályozni a görög nemzeti államhoz való csatlakozást követelő nemzeti mozgalmak erősödését. Végül 1864-ben Görögország része lett, és a II. világháborús olasz megszállástól eltekintve a mai napig görög fennhatóság alá tartozik.
A világháborúk következtében elnéptelenedett falvak és romokban heverő gazdaság ellenére Korfu gyorsan talpra állt, napjainkra Görögország idegenforgalmi szempontból egyik legfejlettebb és Magyarországhoz viszonyított közelsége révén számunkra egyik legvonzóbb szigete lett.

Földrajzi adatok

Korfu a Jón-szigetvilág második legnagyobb szigete, területe 589 km², tengerpartjának hossza összesen 217 km. A sziget az Otrantói-öböl déli csücskében fekszik, a görög-albán határ közelében. A táj szépségét és sokszínűségét az északi mészkőhegységek (Pantokrátor, 906 m) és a déli lankás, zöld domborzat, a kiegyensúlyozott klíma, a relatív magas páratartalom és a sziget flórájának gazdagsága adja. A zöld sziget hosszú évtizedek óta vonzza a pihenni vágyókat hatalmas ciprus és olajfa ligeteivel. Lebilincselők a sziklaszirtek, melyek a kristálytiszta vízbe buknak alá.  Korfu gazdaságának két húzóágazata, az idegenforgalom és a mezőgazdaság a sziget nagy részén példátlan virágzásnak indult.

Közlekedés

A „vasútmentes sziget” közúti hálózata fejlett, központja Kerkyra városa, ahonnan a sziget minden pontjára indulnak buszok. A sziget buszhálózata kiváló, a jegy nem túl drága, a menetrend viszonylag kiszámítható. Rendszeres hajójáratokkal a Jón szigetek minden tagja megközelíthető, valamint a főbb görög városok –Athén, Píreusz, Patras is elérhetőek. Korfun taxi is igénybe vehető, irodánk javasolja továbbá, hogy a szigetet bérelt autóval, vagy robogóval, mopeddel fedezzék fel, melyre minden nagyobb üdülőhelyen találni lehetőséget.

Korfu

A sziget fővárosában mintegy 100.000 fő, az összlakosság körülbelül egyharmada él.  A festői város a keleti partszakaszon épült, látnivalóit az Új Erőd (Fortezza Nova) koronázza meg, ami még a velencei korszak idején született. A kikötőt az előretolt Vidos sziget védelmezi. Az antik főváros a jelenlegi lakott területen kívül esett, de mivel a sziget történetében sok volt a pusztítás, az ókori emlékekből nem sok maradt meg. A fennmaradó emlékekről a Régészeti Múzeum tanúskodik, itt található az Artemis istennőről elnevezett templom csúcsa is. A központ közvetlen közelében található a Villa Monrepos mely II. Erzsébet brit királynő férjének Fülöp hercegnek szülőháza. Korfu városától mintegy 15 km-re, Gaszturi mellett álló Achilleoni palotát Erzsébet magyar királyné számára építették, amely őriz néhány emléket a legnevezetesebb lakójáról, Sissi-ről is. A villát gyönyörű park veszi körül, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a tengerre.

Messonghi

A városka a fővárostól déli irányban, 22 kilométerre fekszik, a festői hely kiválóan alkalmas a pihenésre. Gyermekes családoknak egyaránt ajánljuk. Kellemes zöld területek, homokos és kavicsos strand, éttermek és kis üzletek várják a pihenni vágyókat. Itt kezdődnek a legszebb olajfa-ligetek. Befelé haladva a szigeten kb. 25 km-re fekszik a Korission tó.

Bentises

Az ismert üdülőközpont 13 kilométerre található a sziget fővárosától. Rendszeres az autóbuszjárat közlekedés. A régi kis halászfalu az egyik legközkedveltebb üdülő lett számos szórakozóhelyével és tavernájával. Strandja részben homokos, részben kavicsos.

Dassia

Korfu városától északi irányban, 13 kilométerre fekszik ez az egykor kis halászfalu, mely mára nyüzsgő üdülőhellyé nőtte ki magát. Elsősorban a vízi sportok kedvelőinek ajánljuk, homokos strandja még kristálytisztábbá teszi a tengert. A szórakozni vágyókat diszkók, tavernák, bárok és éttermek várják. A településről varázslatos kilátás nyílik az albán partokra.

Barbati

A nyugodt kis helyen található falu a Pantokrator hegy lábánál helyezkedik el. Gyönyörű természeti adottságok, igazi panoráma, kavicsos strand, kis üzletek és tavernák jellemzik. A nyüzsgőbb éjszakai élet kedvelőit a szomszédos Ipsos városka várja (mini Las Vegas), ahová busszal vagy taxival lehet eljutni.

Acharavi

Az északon található kisebb központ elsősorban a gyermekes családoknak ajánlható, a víz csak lassan mélyül. Itt is vannak tavernák, üzletek és bárok, melyeket egy esti séta során érdemes felkeresni.

Korfu Korfu

Vásárlás

Az üzletek általában a délelőtti órákban, majd délutántól késő estig tartanak nyitva. A korfui emberekre jellemző „déli szieszta” idején alig található nyitva tartó üzlet, kérjük ezt vegyék figyelembe. Üdülőhelyeken az üzletek többsége hétvégén is nyitva tart.

Ételek-italok

A görögök ételeik elkészítéséhez olíva olajat használnak, kedvelik a húsokat, elsősorban birkát, melyet roston sütnek meg. Szívesen fogyasztják a változatosan elkészített tenger gyümölcseit is. Kedvelt előétel kínálatuk paradicsomból, uborkából, dinnyéből, szeletelt sajtból, olajbogyóból és sokféle gyümölcsből áll. A legelterjedtebb vendéglőféle a taverna, ahol olyan ételeket kínálnak, mint pl. görög saláta, suvlaki, tzaziki, musaka vagy gyros. A legkedveltebb aperitif az ouzo, borok közül pedig a retsína.

Borravaló

Korfun szokás borravalót adni, amely a turizmusban általánosan elfogadott normák szerint, körülbelül a szolgáltatás értékének 10%-a. Az éttermekben és a szállodákban az ár rendszerint tartalmazza a borravaló összegét, a portások, szobalányok és a taxisok mégis sokszor elvárják a borravalót.

HASZNOS TUDNIVALÓK

Beutazási feltételek

Beutazáshoz érvényes útlevél, vagy Uniós tagságunk révén új típusú kártyás személyi igazolvány is elegendő. Az útlevélnek a visszaúttól számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

Időeltérés

A közép-európai időszámításhoz képest, Magyarországhoz viszonyítva +1 óra az időszámítás.

Repülési idő

Korfu Budapestről kb. 1 óra 40 perc.

Légitársaság: Travel Service
Kézipoggyász: súlya: max. 5 kg, mérete: max. 56x45x25cm, de a 3 oldal együttesen max 115cm
Feladott poggyász: max. 23 kg

Řecko

Hivatalos nyelv

Görög, de szinte mindenhol beszélnek angolul és németül is.

Átlaghőmérsékletek: Levegő | Víz
máj. 27 | 20
jún. 30 | 21
júl. 32 | 23
aug. 33 | 25
szept. 29 | 24
okt. 25 | 22

Diplomáciai képviselet

Magyarország Nagykövetsége
25-29. Od. Karneadou, Kolonaki
10675 Athén
Tel.: (00 30 210) 725 6800
Fax: (00 30 210) 725 6840

Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
199. Ethnikis Paleokastritsas Road
49100 Corfu
Frederica Kassiotis tiszteletbeli konzul
Tel.: (00 30 266) 104 8600
Fax: (00 30 266) 104 8602

Görög Köztársaság Nagykövetsége
1063 Budapest, Szegfű u. 3.
Tel.: (06 1) 413 2600
Fax: (06 1) 342 1934

Korfu Korfu

Transzferidők

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a szállodák fekvésének sorrendjében történik az érkezés illetve az indulás.

Elektromos áram

220 V. Minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó.

Hivatalos pénznem

Euro (váltópénz: 100 cent). Bankautomaták mindenhol rendelkezésre állnak. Minden ismertebb hitelkártya elfogadott.

Autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte szükséges. Nemzetközi jogosítvány kiváltása is ajánlott, melyre a Központi Okmányirodában van lehetőség.

Egészségügyi ellátás

Az orvosok megfelelően képzettek, a kórházak felszereltsége megfelel a követelményeknek. Minden általánosan használt gyógyszer beszerezhető a gyógyszertárakban, de ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Szúnyogok elleni riasztószer és magas faktorszámú napozótej is ajánlott. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez.

Szállodák értékelése

A megadott kategóriák a helyi hivatalos besorolást jelentik, mely eltérhet az általában elfogadott normáktól. Az apartmanok és stúdiók kivételével minden szállodánál szerepel irodánk értékelése is, amely a magyarországi normáknak megfelel.

Korfu

ÁRAINK TARTALMAZZÁK:

A charter repülőjegy árát oda-vissza Budapest - Korfu - Budapest útvonalon.
Transzfert a szállodába/szállodából.
A szállodai elhelyezést és ellátást árjegyzék szerint.
A telepített magyar nyelvű képviselő által nyújtott szolgáltatásokat.

KÜLÖN FIZETENDŐ:

Illetékek (reptéri, biztonsági): 34.900 Ft (Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!)

Idegenforgalmi adó a helyszínen - 4*-5* hotel 3-4 EUR/szoba/éj, 3* hotel - 1,5 EUR/szoba/éj, 1*-2* hotel 0,5 EUR/szoba/éj
apartmanok esetén 4* - 1 EUR/apt/éj, 3* - 0,5 EUR/apt/éj, 1-2* - 0,25 EUR/apt/éj

Sztornóbiztosítás: a részvételi díj 1,4 %-a,
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP):
AIR SILVER 700 Ft/fő/nap
AIR GOLD 940 Ft/fő/nap
A fakultatív programok árai (helyben, a telepített képviselőnél kell befizetni)

Figyelem! Idegenforgalmi adó!

A görög kormány által elfogadott szállásadózási törvény 2018. január 1-jétől minden turistát idegenforgalmi adó megfizetésére kötelezi. A szálláshely a vendég távozásakor állítja ki a számlát, de az adó összegét már érkezéskor elkérheti.
Az idegenforgalmi adó mértéke: 1-2 csillagos hotel: 0,50 €/szoba/nap, 3 csillagos hotel: 1,50 €/szoba/nap, 4 csillagos hotel: 3,00 €/szoba/nap, 5 csillagos hotel: 4,00 €/szoba/nap

Az apartmanként regisztrált szálláshelyek esetében 1-2-es kategóriájú apartman: 0,25 €/apt./nap, 3-as kategóriájú apartman: 0,50 €/apt./nap, 4-es kategóriájú apartman: 1,00 €/apt./nap

Felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy az idegenforgalmi adót közvetlenül a helyszínen hitelkártyával vagy készpénzzel kell fizetni (be- vagy kijelentkezéskor, a szálláshely rendelkezése szerint).

MAGYARÁZATOK A GYERMEKEKRE VONATKOZÓ KEDVEZMÉNYEKHEZ:

A gyermekárak minden esetben 2 felnőttel együtt egy szobában, pótágyon érvényesek a szállodáknál megjelölt korhatárig. 2 felnőtt + 2 gyermek csak azoknál a szállodáknál vehető igénybe, ahol ez külön fel van tüntetve a szálloda leírásában. (Pl. 1. és 2. gyermek.) 0 - 2 éves korig a gyermek 13.900 Ft egyszeri díjat fizet, és nem jár neki önálló hely a repülőgépen, valamint étkezés a szállodában. Gyermek 2., 7., 12., 13., 14., 17. éves korig az a gyermek, aki az utazás megkezdésének napján nem töltötte be a 2., 7., 12., 13., 14. vagy 17. életévét.

Korfui charter járatunk esetében a legalacsonyabb létszám 100 fő, amely feltétele az utazás elindításának. A Kartago Tours a 214/1996 Korm. Rendeletben foglaltak szerint értesíti az Utast, amennyiben a jelentkezők száma a minimumot nem éri el.

Korfu Korfu

 
Utazzon velünk! Utazás már 82 000 Ft/főtől
 
 
Legkedveltebb szállodák
img SLV
tipKARTAGO TIPP
Görögország Korfu Agios Ioannis
 
152 500 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services all inclusive services Odaút 2019. 6. 12 (Budapest)
 
img SLV
82 000 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services ellátás nélkül services Odaút 2019. 6. 12 (Budapest)
 
img SLV
tipKARTAGO TIPP
102 300 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services félpanzió services Odaút 2019. 6. 12 (Budapest)
 
img SLV
tipKARTAGO TIPP
206 700 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services all inclusive services Odaút 2019. 6. 12 (Budapest)
 
img SLV
126 300 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services all inclusive, félpanzió services Odaút 2019. 6. 12 (Budapest)
 
img SLV
102 800 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services ellátás nélkül services Odaút 2019. 9. 18 (Budapest)
 
img SLV
136 700 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services reggeli services Odaút 2019. 6. 12 (Budapest)
 
img SLV
188 100 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services félpanzió services Odaút 2019. 6. 12 (Budapest)
 
img SLV
103 500 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services ellátás nélkül services Odaút 2019. 9. 4 (Budapest)
 
 
Összes szálloda keresése
 
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A honlapunkon való böngészéssel Ön hozzájárul a sütik használatához. További információk