ÚJDONSÁG! MARSA MATRUH Egyiptom földközi-tengeri partján

csütörtök, 8.2.2024

ÚJDONSÁG! MARSA MATRUH

Egyiptom földközi-tengeri partján

MARSA MATRUH

A Földközi-tenger érintetlen partjai mentén fekvő Marsa Matruh Egyiptom északi partvidékének rejtett gyöngyszeme, melynek különleges szépsége és gazdag kulturális öröksége 2024 nyarától elérhető közelségbe került: a nyári szezonban a Kartago Tours közvetlen charterjáratokat üzemeltet ide Budapestről! Ez a tengerparti paradicsom tökéletes azoknak, akik napfényes strandokra, történelmi helyek felfedezésére és az autentikus egyiptomi vendégszeretet ízére vágynak.

Marsa Matruh a régió leglenyűgözőbb strandjaival büszkélkedhet. Kristálytiszta türkizkék vizével és finomszemcsés homokjával a Cleopatra Beach a természet igazi remekműve. A legenda szerint maga Kleopátra is gyakran látogatta ezt a partszakaszt, így a történelem szerelmesei és a romantikusok számára egyaránt kihagyhatatlan látnivaló. A strandot sziklák és buja zöld növényzet szegélyezi, festői környezetet teremtve a napozáshoz, úszáshoz vagy egy kényelmes sétához a parton. Azoknak, akik egy eldugottabb standot keresnek, az Agiba Beach rejtett öble a tökéletes helyszín. A kanyargós ösvényen keresztül megközelíthető partszakaszról páratlan kilátás nyílik a Földközi-tengerre.

Az idilli strandokon túl Marsa Matruh történelmi és kulturális látványosságok színtere is. A város történelme az ókorig nyúlik vissza, építészetében és nevezetességeiben a fáraók, a rómaiak és az oszmánok hatásai köszönnek vissza. A belvárosi nyüzsgő piacok pedig lehetőséget nyújtanak arra, hogy elmerüljön napjaink helyi kultúrájában. Egzotikus fűszereken, kézműves termékeken és hagyományos textíliákon keresztül fedezhetjük fel itt az igazi egyiptomi élet hozzávalóit, és itt vásárolhatunk különleges szuveníreket is.
 
A város kiindulópontként szolgál számtalan varázslatos kiránduláshoz is: ősi régészeti lelőhelyektől a természeti csodákig Marsa Matruh környéke felejthetetlen utazásokra hívja az utazókat, és a kaland, a történelem és a kultúra tökéletes keverékét kínálja.
 
Marsa Matruh-tól rövid autóútra fekszik a történelmi El-Alamein csatatér, ahol a II. világháború egyik döntő csatája zajlott. Az El Alamein War Museum műtárgyak, emléktárgyak és interaktív kiállítások segítségével visszarepíti a látogatókat az időben. A közeli német és nemzetközösségi temetők, köztük a Rommel's Beach Cemetery is gyakran szerepelnek a történelem iránt érdeklődő látogatók programjában.
 
Kelet felé haladva Alexandria ősi városa az ikonikus Qaitbay citadella, a Kom El Shoqafa katakombák és a lenyűgöző Bibliotheca Alexandrina otthona. A város mesés múltja mellett vibráló, izgalmas, nagyvárosi jelenével is hívogatja az utazót: egy séta a Corniche-on, egy csésze hagyományos egyiptomi kávé egy tengerparti kávézóban, valamint a nyüzsgő piacok felfedezése is mélyreható élményt nyújthat Alexandria egyedülálló kultúrájának megismerésében.
 
Azoknak, akik inkább a természeti látnivalókat keresik, a Siwa Oasis szó szerint a nyugalom oázisát jelenti a hatalmas Szahara-sivatag közepén. A sivatagon át vezető festői úton megközelíthető Siwa egy buja pálmaligetekkel és édesvizű forrásokkal körülvett, zöldellő paradicsom. Az ősi romjairól, többek között az Orákulum templomáról és a Holtak hegyéről híres Siwa a történelem és a természeti szépség magával ragadó keverékét kínálja. Az utazók a Kleopátra-forrás terápiás tulajdonságait is élvezhetik, ahol állítólag maga a legendás királynő fürdött.
 
Marsa Matruh egy rejtett kincs, amely arra vár, hogy felfedezzék azok, akik az új, izgalmas úti célokat keresik. Ez a tengerparti menedékhely érintetlen strandjaival, gazdag történelmével és barátságos légkörével egyedülálló és felejthetetlen élményt nyújt az utazóknak, akik Egyiptom mediterrán partvidékének zabolátlan szépségét szeretnék felfedezni.

Böngéssz szállodáink között, és fedezd fel ezt az ismeretlen és gyönyörű úti célt >>  https://www.kartagotours.hu/egyiptom/marsa-matruh

További cikkek

ÚJDONSÁG! JAMAIKA - Reggae, rum, pálmafák! Fedezzen fel velünk új úti célokat!
Foglaljon utazást Dubai-ba vagy Ras Al Khaimah-ra és fedezze fel a Dubai Parks sokszínű világát!
ÚJDONSÁG! Omán/Salalah – a téli üdülések új slágere! 2023. október 31-ig First Minute árakkal várjuk Utasainkat!
Weboldalunkon már elérhetőek az első 2023/2024 téli ajánlatok! 2023. október 31-ig First Minute árakkal várjuk Utasainkat!
Télen is lehet nyár! HURGHADAI nyaralások számos kedvezménnyel! Egy egyiptomi utazás mindig felejthetetlen élmény marad!
A Kartago Tours-nál mostantól elérhető az egész világ, weboldalunkon a mai naptól foglalhatóak a Kartago Dynamix utak!