ico
 

Bulgária

img Utazzon velünk! Utazás már 37 560 Ft/főtől

Click for Burgasz, Bulgaria Forecast

A Fekete-tenger homokos tengerpartja, a Balkán hegység magas vonulata, a történelmi városok sajátos hangulata és az emberek közvetlensége, vendégszeretete az, amivel Bulgária versenybe száll a turistákért évről évre az idegenforgalom széles palettáján.

Bulharsko

Bulgária

Az ország közel 111 000 km2-en fekszik, amelyet többnyire egy nyugat-kelet irányú hegygerinc, a Balkán-hegység alkot. Legnagyobb tagja a Rila, melynek csúcsa (Musala) majdnem eléri a 3000 méteres magasságot. Meredek lejtői a Fekete-tenger felé csökkennek, mely keletről határolja az országot. Itt található az a 400 km-es tengerpart, mely idegenforgalmi szempontból oly vonzóvá teszi a vidéket. Északról az országot a Duna határolja, délen legnagyobb folyója a Marica, mely már az Égei-tengerbe ömlik. Bulgária éghajlata mérsékelt, hosszú forró nyarakkal, mely ideális a vakáció eltöltésére.

A bolgár tengerpart hosszú, homokos, sziget a tengerben nem található. A dagály és apály között nincs érzékelhető különbség a Fekete-tenger zártsága miatt. A tengerparton más területekhez hasonlóan rengeteg szálloda található, de jelentős különbség a nagy számú magán ház, apartman és panzió, mely közelséget enged a helyiekhez és mellyel betekintést nyerhetnek az itteniek hétköznapjaiba is.

Napospart

A legnagyobb és legkeresettebb bulgáriai üdülőterület, mely 8 km hosszú, 60m széles finom homokos tengerpartjával csalogatja a turistákat. Különlegesség a déli részen található dűnesor a szomszédos Neszebár mellett. Az itt található szinte összes szállodát felújították, minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal várják az Utasokat. A környéken épült egy Aquapark is, mely fiatalok és idősek számára egyaránt nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A városban sok étterem, helyi stílusban épült tavernák, bárok, kávézók, este diszkók és night clubbok várják a szórakozni vágyókat. Neszebár városa helyi vonattal könnyen megközelíthető, ami kulturális látnivalókat is kínál. Transzfer a repülőtérről: kb. 30 perc.

Neszebár

Neszebár az egyik legrégebben lakott történelmi kisváros az egész Fekete-tenger partján. Ránézésre nem nehéz kitalálni, hogy a tengerészeket már régtől vonzotta elszigetelt, szinte szigeti fekvésével. A szinte i.e. 2000-től lakott a település. Az utóbbi időkben kedvelt helye a művészeknek. A különféle festményeket, rajzokat megcsodálhatják sétálás közben a város kacskaringós, macskaköves utcáin, amelyeket a helyre jellemző házak szegélyeznek. A hely történelmi és szellemi jelentőségét alátámasztja a számtalan helyi templom, amelyekből egy 500 x 500 méteres területre majdnem 40 jut. A hely történelmi egyedisége és a műemlékek végett a hely az UNESCO világörökség része. A félszigettel szemben néhány méterrel a szárazföldön egy szép, hosszú homokos part található, mely egyre népszerűbb a turisták körében. A homokos part déli részén számos magas színvonalú új szálloda épült és egy nagy aquapark is található ott. Transzfer a repülőtérről: kb. 30 perc.

Bulharsko Bulharsko

Obzor

A városka a Dvojnica folyó mentén fekszik, amelyik a Kamjica folyóval együtt egy természeti védett rezervátumhoz tartozik. A település félúton fekszik a két legnagyobb bolgár kikötőváros, Várna és Burgasz között. A környék gyönyörű homokos tengerpartját a turisták csak nemrég fedezték fel, itt viszonylag még kevés hotel várja a pihenni vágyókat. A feltárt görög és római romok a terület ókori jelentőségét is bizonyítja, történelmi látnivalói kellemes kikapcsolódást kínálnak. A központban lehetőség van a bárok és éttermek meglátogatására, illetve vásárlási lehetőség is adódik. Transzfer a repülőtérről: kb. 90 perc.

Burgasz

Modern kikötő és iparváros, az ógörögök alapították Pirgos néven. A 14. században az oszmán törökök katonai erődöt építettek, a 17. században kapta mai nevét. A 19. és 20. században az ipar, hajózás és kereskedelem fellendülése kapcsán gyors fejlődésnek indult, jelenleg Bulgária negyedik legnagyobb városa. Repülőterére érkezik charterjáratunk.

Bulharsko Bulharsko

Szozopol

Gyönyörű halászváros 35 km-re, délre, Burgasztól. A város két részre osztható, régi részén sok templom, szűk utcák és emlékművek találhatóak amelyek az ógörög, trák és római korszakhoz köthetők. A város eredeti neve Apollonia, a nevet csak a híres filmfesztivál kedvéért használják, amit minden év augusztusában tartanak. A város másik, új része Charmanite, mely nem a félszigeten található, hanem kintebb helyezkedik el. A város tengerpartja széles, homokos, a bolgár St. Tropeznek is nevezik. Transzfer a repülőtérről: kb. 45 perc.

Primorsko

Burgasztól 52 km-re, délre fekvő halászfalu, melynek finom homokos tengerpartja EU kék zászlót kapott. A város közelében fekvő Ropotamo és Dyavolska folyók egy természetvédelmi területet alkotnak, ahol rengeteg különleges madár él. A város elsősorban a nyugodt pihenésre vágyó Utasoknak ajánlott. Transzfer a repülőtérről: kb. 60 perc.

Bulharsko Bulharsko

HASZNOS TUDNIVALÓK

Beutazási feltételek

Magyar állampolgároknak érvényes útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges.

Időeltérés

Kelet-európai időszámítás, Magyarországhoz viszonyítva +1 óra az időszámítás.

Repülési idő

Budapestről kb. 1,5 óra.

Kézipoggyász: súlya: max. 10 kg, mérete: max. 56x45x25cm
Feladott poggyász: 1 db/fő, max. 15 kg

Bulharsko

Hivatalos nyelv

bolgár, de az idegenforgalomban beszélnek németül, angolul és oroszul

Hivatalos pénznem

Leva (BGN) az elfogadott fizetőeszköz. Váltópénze a sztotinka. Bankautomaták korlátozottan állnak rendelkezésre.

Átlaghőmérsékletek: Levegő | Víz
ápr. 23 | 18
máj. 26 | 22
jún. 30 | 24
júl. 30 | 24
aug. 27 | 24
szept. 24 | 22

Diplomáciai képviselet

Magyarország Nagykövetsége
ul.6-ti Septemvri 57., Sofia-1000
Tel.: (00 359 2) 963 -1135
Mobil: (00 359 88) 8813-080

Bulgária Nagykövetsége
1062 Budapest Andrássy út 115.
Tel.: (06 1) 322-0824

Bulharsko Bulharsko

Elektromos áram

220 V. Minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó.

Autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte, valamint sok helyen hitelkártya is szükséges.

Egészségügyi ellátás

Ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Szúnyogok elleni riasztószer és magas faktorszámú napozótej is ajánlott. Irodánk a csapvíz fogyasztását nem javasolja, palackozott víz szinte mindenhol kapható. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez vagy az helyi képviselőnkhöz.

Szállodák értékelése

A megadott kategóriák a helyi hivatalos besorolást jelentik, mely eltérhet az általában elfogadott normáktól. Az apartmanok és stúdiók kivételével minden szállodánál szerepel irodánk értékelése is, amely a magyarországi normáknak megfelel.

Bulharsko - Burgas

ÁRAINK TARTALMAZZÁK:

A charter repülőjegy árát oda-vissza Budapest - Burgasz - Budapest útvonalon.
Transzfert a szállodába/szállodából.
A szállodai elhelyezést és ellátást árjegyzék szerint.
A telepített magyar nyelvű képviselő által nyújtott szolgáltatásokat.

KÜLÖN FIZETENDŐ:

Illetékek (reptéri, biztonsági): 34.900 Ft (Az árváltoztatás jogát fenntarjuk!)
Sztornóbiztosítás: a részvételi díj 1,4 %-a,
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP):
AIR SILVER 700 Ft/fő/nap
AIR GOLD 940 Ft/fő/nap

Idegenforgalmi adó:2 EUR/fő/éj
A fakultatív programok árai (helyben, a telepített képviselőnél kell befizetni)

MAGYARÁZATOK A GYERMEKEKRE VONATKOZÓ KEDVEZMÉNYEKHEZ:

A gyermekárak minden esetben 2 felnőttel együtt egy szobában, pótágyon érvényesek a szállodáknál megjelölt korhatárig. 2 felnőtt + 2 gyermek csak azoknál a szállodáknál vehető igénybe, ahol ez külön fel van tüntetve a szálloda leírásában. (Pl. 1. és 2. gyermek.) 0 - 2 éves korig a gyermek 13.900 Ft egyszeri díjat fizet, és nem jár neki önálló hely a repülőgépen, valamint étkezés a szállodában. Gyermek 2., 6., 7., 12., 14., 15. éves korig az a gyermek, aki az utazás megkezdésének napján nem töltötte be a 2., 6., 7. 12., 14. vagy 15. életévét.

Gyermek ingyen akció - A jelzéssel ellátott szállodáknál a megadott korhatáron belüli gyermek két felnőtt kíséretében ingyen utazhat, a gyermek részére csak a járulékos költségeket (reptéri illetéket és a biztosítást) kell megfizetni. Meghatározott szállodákban egy gyermek egy felnőtt kíséretében is ingyen utazhat. Ebben az esetben is a gyermek részére csak a járulékos költségeket kell megfizetni. Ezek a helyek Korlátozott számban foglalhatóak, részletekért kérjük, olvassa el a Kedvezményeink részt.

Bulharsko

 
Utazzon velünk! Utazás már 37 560 Ft/főtől
 
Jelenlegi időjárás
:   
 
 
img
ma 6 °C
holnap 10 °C
csütörtök 8 °C
péntek 8 °C
 
Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK
 
 
Legkedveltebb szállodák
img SLV
tipKARTAGO TIPP
Bulgária Aranyhomok
 
87 750 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services all inclusive services Szállás ...-tól 2019. 9. 21
 
img SLV
Bulgária Napospart
 
91 160 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services all inclusive services Szállás ...-tól 2019. 6. 1
 
img SLV
Bulgária Pomorie
 
49 920 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services reggeli, teljes panzió, félpanzió services Szállás ...-tól 2019. 6. 1
 
img SLV
Bulgária Napospart
 
76 550 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services all inclusive services Szállás ...-tól 2019. 9. 7
 
img SLV
Bulgária Várna Aranyhomok
 
38 210 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services all inclusive, reggeli services Szállás ...-tól 2019. 6. 1
 
img SLV
Bulgária Burgas Szozopol
 
46 420 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services reggeli, félpanzió, all inclusive services Szállás ...-tól 2019. 6. 1
 
img SLV
Bulgária Napospart
 
63 490 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services all inclusive services Szállás ...-tól 2019. 6. 1
 
img SLV
Bulgária Napospart Sveti Vlas
 
37 560 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services reggeli services Szállás ...-tól 2019. 6. 8
 
img SLV
Bulgária Napospart
 
58 720 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services all inclusive services Szállás ...-tól 2019. 9. 21
 
img SLV
Bulgária Napospart
 
56 830 Ft/főtől
Részletek
services 7 éjszaka / 8 nap services félpanzió services Szállás ...-tól 2019. 6. 1
 
 
Összes szálloda keresése
 
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A honlapunkon való böngészéssel Ön hozzájárul a sütik használatához. További információk